Associació EL PARAIGUA

El passat mes d’abril més de seixanta persones van assistir a la presentació en públic de l’associació El Paraigua, que neix amb l’objectiu de treballar per a familiars de persones que pateixen una malaltia mental greu.

La junta d’El Paraigua va explicar que la idea va sorgir fa dos anys quan un grup de mares i pares de persones amb una malaltia mental es van començar a reunir per compartir experiències i per donar-se suport els uns als altres perquè “el dolor compartit és menys dolor”. Els membres de la junta van definir com un “xoc” tant per al pacient com per a la família quan arriba un diagnòstic d’una malaltia mental greu i que és una situació que els canvia la vida. Van destacar que aquestes famílies necessiten comunicar el que els hi està passant, i comprensió i acceptació. En definitiva una ajuda que pot aportar ara El Paraigua.

associacio-paraigua-olot-garrotxa_logo

L’entitat treballarà en l’àmbit de tota la Garrotxa i té la voluntat de donar suport a familiars de persones amb una malaltia mental per millorar-ne la seva qualitat de vida. També vol sensibilitzar la societat i les autoritats públiques i privades sobre la problemàtica que envolta la malaltia mental i lluitar contra l’estigma de les malalties mentals. A més El Paraigua representarà els interessos col•lectius de les famílies amb malalts mentals davant les administracions públiques, les empreses o les persones que correspongui. I treballarà per recollir i canalitzar les demandes de les famílies.

La junta del Paraigua va fer una crida a que familiars i amics de persones amb una malaltia mental es fessin socis de l’associació per tenir més pes davant les administracions i les empreses.

En la presentació d’ahir més d’una vintena de persones es van associar a El Paraigua. L’acte es va fer a la Fundació Catalunya la Pedrera i va comptar amb la presentació del doctor Torrell, del Centre de Salut Mental de la Garrotxa.

Si necessiteu més informació sobre l’associació us podeu posar en contacte amb ells al correu electrònic: elparaigua5@gmail.com

Publicada el

Dejar un comentario