Recursos per a entitats

Recursos per a entitats

assessorament per a entitats

Assessorament

El Servei Integral de Suport a l’Associacionisme (SISA) posa a disposició de les entitats de la comarca de la Garrotxa un servei d’assessorament en les necessitats o dubtes que els puguin sorgir en qualsevol tema vinculat a la gestió o al dia a dia d’una associació.

El servei s’ofereix presencialment, telemàticament, per telèfon al 681 394 318 o per correu electrònic a entitatsgarrotxa@casg.cat

La Generalitat disposa també d’un servei de suport a les entitats. A seva web trobareu resposta a preguntes freqüents i podeu fer consultes a través d’aquest formulari

Finançament

L’ajuntament d’Olot facilita el finançament de les entitats a través de subvencions de concurrència competitiva anuals que es publiquen en aquesta web.

Aquestes subvencions abarquen els següents àmbits:

  • Activitats que promoguin la inclusió i la cohesió social
  • Activitats que fomentin la cooperació, l’educació pel desenvolupament, l’enfortiment i articulació de les entitats locals
  • Activitats veïnals
  • Activitats culturals
  • Activitats d’educació en el lleure
  • Activitats esportives per a la temporada 2019/2020

Per conèixer altres subvencions, premis o ajuts us podeu subscriure al butlletí de finançament del Consell Comarcal de la Garrotxa o al butlletí de Xarxanet i us enviaran informació de les línies de finançament que van sorgint.

Cessió d’espais

A la ciutat hi ha dos espais municipals Proa, 16 i Blay, 6 que es van adequar pensant en l’ús que en podrien fer les entitats. La gestió de l’espai i la relació amb les entitats es fa a través del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa.

Les entitats poden sol·licitar l’espai en diferents usos:

  • Ús de despatxos per a la gestió administrativa
  • Ús de sales per a activitats i reunions
  • Recepció de correu
  • Ús d’armaris per a guardar material

Els locals tenen un reglament d’ús que han de conèixer les entitats que el sol·liciten.

Es sol·liciten fent arribar aquesta sol·licitud al CASG (Consorci d’Acció Social de la Garrotxa) a través del correu entitatsgarrotxa@casg.cat

Descobreix el procés de creació d’una entitat amb la nostra guia

Equipaments

La ciutat d’Olot compta amb una sèrie d’equipaments dels quals les entitats podeu fer ús. Equipaments públics i equipaments d’altres entitats que disposen d’espais i infraestructures que us poden ser útils quan us plantegeu muntar una activitat, convocar una assemblea, fer una xerrada, un concert…

En aquest Catàleg d’equipaments podeu buscar més de 40 espais amb característiques molt diferents que us facilitarà la feina a l’hora de trobar el lloc idoni per fer la vostra activitat.

En el mateix catàleg hi trobareu les condicions d’ús, el contacte i el formulari que podeu fer arribar als responsables dels espais que us interessin.

Comunicació

El SISA vetlla per facilitar eines per facilitar el dia a dia de les entitats aquests són els casos del catàleg de comunicació La Clau i la campanya “La Garrotxa També”

La Clau és un catàlegs on trobareu nocions bàsiques de comunicació i recursos comunicatius de la comarca de la Garrotxa.

“La Garrotxa, també” és el primer resultat del treball de la Taula del SISA amb l’ànim  de  fer  una  crida  a  la  participació  de  la  població  amb  les  associacions i entitats,  per  tal  d’ampliar  el  seu  teixit  social  i  donar  a  conèixer  les  seves  activitats, ja que són precisament aquestes les dues principals necessitats que les associacions plantegen.

La  campanya  parteix  del  concepte  de  suma,  on  tothom  pot  combinar  la  vida  personal  i  la  implicació  a  les  entitats  a  través  del  compromís. 

Més informació

adreça punt de voluntariat

Punt de Voluntariat.
C/ Bisbe Lorenzana, 2 17800 Olot
(dins el Casal Cívic d’Olot)


Horari: dimarts de 16 a 19h i dijous de 10 a 13h.

681 39 43 18

681 39 43 18

Organismes

consell comarcal de la garrotxa
consorci d'acció social de la garrotxa
ajuntament d'olot
punt de voluntariat catalunya