Consell Consultiu de la gent gran de la Garrotxa

Cada tres mesos, els casals de gent gran la comarca es troben en el Consell Consultiu. Cada trobada es fa en un casal diferent i així coneixen els diferents casals. Qui fa d’amfitrió prepara «la casa», dóna la benvinguda a tots els representants al casal i prepara un bon aperitiu que comparteixen entre tots quan s’acaba la reunió.

12_marc_consell

Dimecres passat, 12 de març, la trobada era a Les Planes d’Hostoles i, a més dels temes de treball que de manera habitual es parlen en els consells, van tenir l’ocasió d’escoltar el Sr. Agustí Vilà, responsable de l’Oficina de Gent Gran Activa del Departament de Benestar Social i Família que presentava el 7è Congrés Nacional de la gent gran de Catalunya.

En la trobada es van designar les persones delegades i els suplents que formaran part de l’assamblea representant la comarca. Pel nombre de persones majors de 65 anys que hi ha a la Garrotxa, participaran del congrés 5 representants de diferents casals.

L’acte central del congrés tindrà lloc el dia 1 d’octubre a Món Sant Benet. Es presentaran les ponències que ja fa temps que es treballen per territoris, es pactaran conclusions i es redactarà el manifest final.

L’objectiu és reflexionar sobre les diverses realitats que viuen les persones grans al nostre país i tractar les principals problemàtiques, inquietuds o necessitats del col·lectiu.

 La importància del congrés radica en el fet que serveix per obrir el debat social i perfilar la línia de treball que cal seguir per donar resposta a les necessitats a curt i mig termini de la gent gran. Les ponències, les conclusions i el manifest de cada edició (la primera es remunta a 1990) serveixen per marcar l’agenda política en la matèria durant els quatre anys posteriors, fins a la celebració del següent congrés.

L’organització del congrés compta amb la col·laboració del Departament de Governació i Relacions Institucionals, dels ajuntaments de Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, Badalona, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià de Besòs, dels consells comarcals, així com de les diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona.

 trobada_presi_casals

Trobada de representants dels casals de la comarca (5 de març 2014)

Publicada el

Dejar un comentario