Mapa d’entitats de distribució d’aliments

El Departament de Benestar Social i Família ha creat un mapa d’entitats de distribució d’aliments que es pot consultar a través de la web per tal que el petit comerç de Catalunya i la ciutadania puguin conèixer de forma fàcil totes les entitats que hi ha en la seva zona i facilitar les donacions d’aliments.

El mapa, que permet fer cerques per municipis i comarques, inclou l’adreça i el telèfon de l’entitat, així com dels principals col·lectius que se’n beneficien. En l’elaboració del mapa s’ha tingut en compte:

– Les entitats socials que actualment reben aliments i estan ubicades segons cada àrea bàsica de serveis socials –municipi o comarca–, concordant les diferents bases de dades existents: registre del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, registre de les entitats distribuïdores (Banc dels Aliments i Creu Roja) i registre del Departament de Benestar Social i Família (RESES).

– Les xarxes: nivell de coordinació entre les entitats socials, en el cas que n’hi hagi, i grau d’implicació i participació d’ajuntaments, consells comarcals i les seves àrees bàsiques de serveis socials a l’hora de distribuir aliments de forma gratuïta.

La posada en marxa d’aquesta eina és un primer pas per millorar el model d’aquest tipus de serveis i poder-lo incloure posteriorment a la cartera de serveis socials. L’objectiu és millorar l’eficàcia i l’eficiència dels serveis de distribució d’aliments  i garantir un major control, equitat i impacte dels recursos destinats. Aquest és un dels compromisos adquirits per la Taula de distribució solidària d’aliments, en la qual estan integrats el Departament de Benestar Social i Família, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, el Departament d’Empresa i Ocupació, així com la Diputació de Barcelona, l’Associació Catalana de Municipis i Comarques, la Federació de Municipis de Catalunya, les Fundacions dels Bancs d’Aliments, Càritas, Creu Roja, Usuaris de Sanitat i Consum, el Consell d’Empreses Distribuïdores d’Alimentació de Catalunya, Unió de Pagesos i la Federació de Cooperatives Agràries.
Actualment a Catalunya, hi ha un miler d’entitats d’iniciativa social que distribueixen aliments provine

nts de fons europeus –a través dels bancs d’aliments i Creu Roja, principalment–, de donacions particulars i de subvencions de la Generalitat i ens locals. El nou aplicatiu vol contribuir a visibilitzar els serveis de distribució d’aliments i facilitar les donacions, sobretot per part del petit comerç.

mapa

 

Publicada el

Dejar un comentario