ADAG 40 (Associació Desocupats Actius de la Garrotxa)

L’entitat agrupa i organitza a persones majors de 40 anys en situació d’atur per:

  1. Millorar l’autoestima i la motivació personal dels associats que sovint es troba molt malmesa per la falta d’ingressos i una perspectiva de futur complicada degut al context general. Això s’aconsegueix mitjançant espais de trobada amb persones que estan en la mateixa situació i/o altres socis col•laboradors, el grup de teatre i formacions.
  2. Crear condicions òptimes per facilitar l’accés a llocs de treball d’associats i majors de 40 anys en general. Aquest aspecte es treballa mitjançant reunions i trobades amb empreses, entitats i l’administració local.

ADAG 40 La Garrotxa

L’entitat, Associació Desocupats Actius Garrotxa 40, va néixer a la primavera-estiu de l’any 2013 amb la vocació de treballar per la justícia social des des de la proximitat a les persones i als seus problemes.

Els espais de trobada permeten als associats sentir-se còmodes i establir noves relacions: “Allà trobo a altres persones en la meva mateixa situació. Hi ha molta empatia”. D’altres activitats com les formacions o el grup de teatre també repercuteixen favorablement a l’autoestima de les persones que hi participen: “El grupo de teatro me ayudado muchísimo! Yo estaba en casa encerrada, hundida,… y ahora allí estoy con más gente y me veo capaz”

Fins ara s’han aconseguit unes 20 contractacions: 3 a Unió de Pagesos, 4 a la indústria càrnia, 1 en una cooperativa, 7 a serveis de neteja i unes 5 més al Mercadona. Aquest últim s’ha compromès gràcies a un acord amb l’àrea de promoció econòmica de l’ajuntament d’Olot, que un 20% de les contractacions siguin per a majors de 40 anys.

L’entitat funciona en base a 3 tipus d’estructures diferents: la junta (que es reuneix quinzenalment), l’assemblea general (que es fa mensualment) i els grups de treball. Actualment n’hi ha 4: Emprenedoria, Formació, Comunicació i Atenció al Soci.

De cara al futur l’entitat vol continuar treballant tant en la inserció laboral com en l’aspecte emocional. Tot i així, amb la intenció d’obrir noves vies d’actuació, a les últimes assemblees generals s’han fet pluges d’idees.

L’entitat està pensada per a persones desocupades majors de 40 anys, tot i que també hi col•laboren socis més joves o bé que no es troben en situació d’atur. La figura del soci col•laborador és clau ja que permet garantir la continuïtat de l’entitat quan els socis desocupats troben feina.

Per a més informació:
Persona de Contacte: Manolo Álvarez
Entitat: Adag40
Telèfon: 696128931
Adreça electrònica: adag40garrotxa@gmail.com
Web: www.adag40.org

Publicada el

Dejar un comentario