Setmana per la Pau, Olot, del 10 al 14 de desembre.

EL CONSELL DE COOPERACIÓ ORGANITZA UNA SETMANA PER LA PAU.

Sota el títol “Contra la indiferència i per les víctimes de totes les guerres” s’han programat cinc dies plens d’activitats per a la reflexió, reivindicatives, però també amb un caire pedagògic i cultural.

Amb l’objectiu de sensibilitar la població i solidaritzar-se amb les víctimes, el Consell de Cooperació, format per una vintena d’entitats garrotxines, ha preparat diversos actes que tindran lloc entre el 10 i el 14 de desembre.

Les propostes inclouen la presentació de l’Agenda Llatinoamericana 2015, amb una xerrada sobre “La Banca i el negoci de la guerra” que es farà el dimecres dia 10, coincidint amb l’aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans i donarà el tret de sortida a les activitats programades, es farà a l’Orfeó a partir de les 19h.

L’endemà, també a les 7 de la tarda i a la Sala 15 de l’Hospici, s’inaugurarà l’exposició “En Peu de Pau”, amb la participació de diversos artistes de la comarca, i que es podrà visitar fins a l’11 de gener.

El divendres, a la mateixa hora i al Teatre del Centre Cultural Els Catòlics, es farà un Cinefòrum que comptarà amb la participació del primer objector de consciencia polític a l’estat espanyol, Pepe Beúnza.

El dissabte durant tot el matí (de 10:30 a 15h) tindrà lloc una Jornada d’accions de denúncia i posicionament contra les guerres i la violència armada, plena d’activitats lúdiques i participatives per a tots els públics.

El diumenge 14, cultura i consciència amb el concert d’ARPA I PAU amb Roger Pera i Berta Puigdemasa, a les 7 al Teatre del Centre Cultural Els Catòlics.

Paral·lelament, durant tot el mes de desembre a la planta baixa de la Biblioteca Marià Vayreda hi haurà un espai dedicat a llibres i pel·lícules sobre “Conflictes i guerres d’avui”; i també es dedicarà una de les sessions de l’hora del conte a aquesta temàtica, el 3 de febrer de 2015.

La organització d’aquesta setmana forma part del nou impuls que el Consell de Cooperació vol donar a la seva tasca de sensibilització sobre les desigualtats nord sud. Una realitat que en l’actual crisi han quedat en un segon terme, i que des de les entitats membres del Consell volen evitar que caigui en l’oblit. Aquesta iniciativa compta compta amb el suport del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa.

Per més informació:

Marc Planagumà: 605902178

 

TRIPTIC_OK3

CartellOK3

 

Publicada el

Dejar un comentario