Àfrica’t 3. Iniciaitves d’autogestió i sobirania financera.

El Consell de cooperació organitza el tercer i darrer acte de la campanya de sensibilització Àfrica’t. En aquesta ocasió es tracte d’un acte centrat en iniciatives d’autogestió i sobirania financera que tenen lloc a casa nostra.

Aquesta activitat tindrà lloc el proper dissabte 14 de novembre, a les 19h al Casal Marià d’Olot.

La idea és donar a conèixer iniciatives comunitàries d’autogestió que, o bé són mecanismes de solidaritat per fer front a problemes familiars que queden desemparats del paraigua de l’estat del Benestar i que s’implementen tant a l’Àfrica subsahariana com a casa nostra (és el cas de les “Société” o “tontines”)*. o bé pretenen canviar estructures de relació econòmica injustes (és el cas del projecte de la moneda social que a la Garrotxa fa anys que s’implementa a través del’Ecoxarxa)

*Aquesta iniciativa serà explicada per l’associació de dones Yagaru i serà complementada per un reportatge de com es practica a zones de Gàmbia, Senegal i Guinea Equatorial;

Amb aquestes tres sessions d’Àfrica’t s’ha pretès trencar amb els prejudicis i estereotips que tenim d’Àfrica, donar una visió més positiva i conèixer bones pràctiques d’autogestió per millorar les condicions de vida.

Com cloenda final d’Àfricat , comptem amb la companyia de dansa, Àfrica en dansa, de Banyoles.

Durant tot el mes de novembre a la Biblioteca d’Olot hi haurà una exposició de llibres d’autors i autores africans.

La organització d’aquesta campanya forma part del nou impuls que el Consell de Cooperació vol donar a la seva tasca de sensibilització sobre les desigualtats nord sud. Una realitat que en l’actual crisi ha quedat en un segon terme, i que des de les entitats membres del Consell volen evitar que caigui en l’oblit. Aquesta iniciativa compta amb el suport del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa.

Per més informació:

Enric Soler 676863544

Marc Planagumà: 605902178

Publicada el

Dejar un comentario