Olot, municipi per la pau

Des de l’Ajuntament d’Olot i, arrel de la moció aprovada el 20 de novembre de 2014 per a declarar Olot municipi de cultura de Pau, es vol donar el tret de sortida al desenvolupament de diferents accions que tenen a veure amb aquesta temàtica. Si bé ja hi ha entitats, escoles i ciutadania que treballa aspectes relacionats amb la cultura de pau , des de l’Ajuntament es vol donar un impuls conjunt a àmbit municipal.

Des del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa s’organitza per a les properes setmanes un curs gratuït sota el títol: «Promoure la Pau en un món en guerra» com a primera acció d’aquest impuls. El curs, que tindrà una durada de 8 hores, serà impartit per Fundipau (Fundació per la Pau). Al llarg de les diferents sessions es treballaran temes com ara què entenem per pau, què entenem per violència i no violència , quines conseqüències tenen els conflictes armats o es reflexionarà sobre la seguretat humana.

El curs és obert a tothom i pretén ubicar a la ciutadania en alguns aspectes que seran claus per desenvolupar la moció aprovada. La formació es farà a la FES (Fundació d’ Estudis Superior d’Olot) C/Fontanella, 3 de 19 a 21 h. els dies 24 de maig, 1,7 i 15 de juny.

PROGRAMA DEL CURS:

Dimarts 24 maig
Conceptes claus: cultura de pau, conflictes, violència i noviolència.
Antoni Soler: Mestre , Investigador en cultura de pau, no violencia i educación per la pau. Membre del Patronat de Fundipau

Dimecres 1 juny
Els conflictes armats i les seves conseqüències
Pamela Urrutia : Periodista, Investigadora I analista de conflictes a l’Escola de Cultura de Pau de la UAB

Dimarts 7 juny
Una reflexió crítica sobre la seguretat: de la defensa militar a la seguretat humana.
Xavier Masllorenç: Psicòleg expert en cooperació en desenvolupament i estratègies de comunicacions. President de Fundipau

Dimecres 15 juny
El treball per la pau i el desarmament: actors, campanyes, impactes.
Jordi Armadans: Politòleg i periodista. Membre de Fundipau

Per més informació o inscripcions us podeu adreçar a Rosario Mantero 972266644 / 679698447 o bé rmantero@casg.cat. Les inscripcions són obertes fins el 23 de maig.

Un cop finalitzat el curs està previst fer més accions a partir del mes de setembre. Entre elles, des del Consell de cooperació municipal es vol organitzar una jornada «Projectem la Pau» i xerrades- debat sobre el tema.

Publicada el

Dejar un comentario