Un plaer bategar amb vosaltres…

CARTA D’AGRAÏMENT AL BANC DEL TEMPS DE LA GARROTXA

– Un plaer bategar amb vosaltres… –

Una tarda freda d’hivern, esperava l’arribada d’algú amb qui havia d’entrevistar-me i al costat de les bústies d’un edifici de la Plaça Clarà vaig veure un petit cartell molt acolorit de tardor: batega. I no em va deixar indiferent.

Persones del meu entorn van dir que havien tingut bones experiències d’intercanvi (tant a dins de Batega com a d’altres que s’han format) i m’hi vaig posar. Amb una mica d’inseguretat (per allò de no saber ben bé què oferir, si algú ho voldrà o…) i molta curiositat vaig començar les passes per a obrir-me a aquest micro món, que funciona en base al temps i a les ganes de cadascú de posar el seu granet de sorra per a fer possible que el dia a dia sigui més ric. Tant si és amb diners, com si no.

Al llarg d’aquests tres anys bategant, he pogut acostar-me a la vida al camp, movent el cos i respirant l’aire tan net, he fet un munt de coses útils. He fruït del món dels massatges interns (treball de la veu) i externs (quiromassatge). He participat en la preparació d’un hort i he après a conèixer algunes flors. He tingut la sort de menjar ous ecològics de gallina feliç i tinc algun que altre objecte nou per a mi, i d’utilitat assegurada, que he trobat en un garatge ben cuidat i farcit de coses velles. He fet intercanvis de llengua i he conegut formes de fer diferents. També he pogut tastar algunes hortalisses ecològiques, ben lletges i delicioses. He après unes nocions de biodansa i he dansat amb les pautes que la facilitadora ens donava. A nivell grupal, he assistit a xerrades i a tallers manuals i de creixement. Fins i tot he trobat un lloc boníssim on compartir l’aprenentatge rebut, exposant-lo davant d’altres persones.

Quan he volgut he repetit, i quan hem preferit deixar-ho córrer també ho hem fet. Diria que el desig d’un bon batec és sempre facilitar l’estona d’intercanvi per a què tot vagi bé.

Així que sigui com sigui, tinc ben clar que continuaré bategant uns quants anyets més!

Olot, 18 de gener 2018

Helena Siches Cuadra

Publicada el

Dejar un comentario