Donació de mascaretes de la comunitat xinesa d’Olot

Ha passat ja més d’una setmana des que es va decretar l’estat d’alarma i el confinament de la població. Poc a poc es van trobant les fórmules per gestionar una situació tant atípica com inesperada. Unes fórmules que no serien possibles sense les mostres de solidaritat que no paren de sorgir, espontànies, de bon veïnatge, desinteressades, de cures entre persones o d’oferiments ciutadans a col·laborar en la gestió de la crisi.

Aquest és el cas de la iniciativa que s’ha canalitzat a través de l’Associació SIWEI, d’intercanvi cultural Xina-Catalunya. Una associació que habitualment treballa per promoure la convivència i entrellaçar les comunitats, els idiomes, les tradicions i les cultures catalana i xinesa. Entre d’altres, una activitat que ha impulsat a Olot els darrers dos anys és l’any nou xinès.

A través de l’associació, la comunitat xinesa d’Olot s’ha mobilitzat motivada per la manca de material en que es podia trobar l’hospital comarcal de la Garrotxa i així col·laborar a no deixar desprotegit els professionals que hi treballen i tenen cura de tota la població. La comunitat xinesa d’Olot ha decidit organitzar la seva solidaritat amb una crida a aportar donacions particulars per poder fer una compra de mascaretes d’un sol ús homologades per a ús sanitari.

Una donació de 1400 mascaretes que s’han fet arribar a les residències de persones grans de la Garrotxa a través del Consorci d’Acció Social. Aquestes mascaretes seran de gran ajut per atendre a una franja d’edat qualificada com a població de risc i amb la que s’ha de tenir especial cura. Per això és important també cuidar a les professionals que les atenen.

Des d’aquí enviem molts agraïments a la comunitat xinesa d’Olot i a tots els esforços individuals i col·lectius per fer una mica més amables aquests moments incerts. Abraçades d’1,5m de distància.
Cuideu-vos més que molt!

Publicada el

Dejar un comentario