OBERTA CONVOCATÒRIA DE SUBVENCIONS PER ENTITATS

Oberta la convocatòria de subvencions per a entitats

Des d’avui es poden presentar les sol·licituds per a diferents convocatòries d’ajuts dirigides a les entitats que promoguin la inclusió i cohesió social, cooperació, veïnals, culturals, esportives, d’educació en el lleure i les que treballen per la promoció econòmica de la ciutat. També es dirigeixen als ateneus històrics d’Olot. Les sol·licituds es poden presentar fins al 20 d’abril.

L’Ajuntament d’Olot obre una nova convocatòria de subvencions de suport a les entitats de la ciutat per tal que puguin dur a terme les seves activitats i projectes. Aquest 2022 el Consistori ha aprovat les bases de les diferents convocatòries de subvencions amb la voluntat d’acompanyar les associacions per tal que puguin realitzar la seva activitat, després de dos últims anys marcats pels efectes de la COVID-19.

En concret, s’han acordat les bases específiques reguladores de la concessió de subvencions de les modalitats següents:

  • Entitats que promoguin la inclusió i la cohesió social.
  • Entitats que fomentin la cooperació, l’educació pel desenvolupament, l’enfortiment i articulació de les entitats locals.
  • Entitats veïnals.
  • Entitats culturals.
  • Entitats d’activitats de l’educació en el lleure.
  • Entitats esportives, esportistes amateurs i activitats esportives per a la temporada 2022/2023.
  • Entitats que treballen i organitzen activitats de promoció econòmica de la ciutat.

D’altra banda, l’Ajuntament també ha convocat una línia de subvencions en règim de concurrència competitiva per a la millora de les seus dels ateneus històrics de la ciutat.

Aquest dimarts 22 de març s’ha obert el període de presentació de sol·licituds. Hi ha temps fins al 20 d’abril. En cas de dubtes en la tramitació electrònica es pot contactar amb l’OAC 360 al 872 220 089.

Sessions formatives per a la tramitació de les subvencions

Olot compta des de fa anys amb el Servei Integral de Suport a l’Associacionisme, el SISA, que té per objectiu acompanyar les entitats i el teixit associatiu de la ciutat per potenciar una ciutat i societat més compromesa i cohesionada. D’aquesta manera, des del SISA es recullen les necessitats de les entitats i la seva veu a través de la Taula SISA d’Olot; òrgan format per 15 persones del teixit associatiu de la ciutat i que s’encarreguen de marcar les línies mestres en aquest àmbit i els projectes a engegar.

La Taula té caràcter vinculant i els seus membres es renoven cada tres anys. Aquest 2022 s’han renovat els seus representants; incloent membres d’entitats veïnals, culturals, econòmiques i socials. Una de les primeres accions d’aquest 2022 és el Pla de Formació, petició realitzada per les entitats olotines i que té per objectiu solucionar dubtes sobre com es poden sol·licitar les subvencions, com es pot comunicar millor o dubtes sobre tràmits telemàtics amb l’administració.

D’aquí que per aquest 22 de març i aquest dijous 24 s’han programat dues sessions amb el títol ‘Circuit per entrar la subvenció a l’Ajuntament d’Olot’; on les persones que hi assisteixin podran aprendre els passos telemàtics necessaris per gestionar la tramitació d’aquestes ajudes.

Al maig es portarà a terme un nou cicle de formacions: ‘Noves formes de comunicació persona a persona’ que facilitarà eines per millorar la relació amb l’entorn i l’expressivitat.

Per més informació us podeu dirigir al Punt de Voluntariat i Suport a Entitats situat al C. Bisbe Lorenzana, 2 – a la planta baixa del Casal Cívic – i el dimarts de 16 a 20 h i els dijous de 10 a 13 h o bé a través del correu electrònic entitatsgarrotxa@casg.cat.

www.olot.cat

https://www.olot.cat/pl221/tramits/cataleg-de-tramits.htm

Dejar un comentario