MERCAT DE CONVERSA

SETMANA DEL 7 AL 10 DE JUNY A OLOT.

Aquesta setmana es proposa “El mercat de conversa. (Re)generant veïnatge, tornant la vida al carrer” un mercat que s’organitza des de 3 institucions: Ajuntament d’Olot, Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, i la Facultat d’Educació i Psicologia de la UdG de la Universitat de Girona.
En aquest sentit, destacar que es busca la col·laboració entre administració pública i Universitat de Girona amb la intenció d’acostar la recerca a la societat, i vincular la Universitat al territori, i
també incorporar a l’administració pública espais de reflexió i aprenentatge a partir del coneixement científic amb la intenció de fer-ho extensiu al carrer, al dia a dia de la ciutadania.
La proposta de mercat es centrarà en la creació d’espais de conversa i trobada distribuïts per diferents punts de la ciutat. Aquestes espais:
1.     Espais Conversa sobre temes concrets (proximitat, ciutat, polítiques públiques, soledats i espais de relació) ubicats en llocs diferents i on la ciutadania hi fa vida.
2.     Espai “regalem conversa” dinamitzats per representants d’ associacions de veïns, entitats, etc. d’Olot , que de forma voluntària
s’ubicaran en taules i cadires del carrer del centre de la ciutat i en espais on la ciutadania hi fa la seva vida quotidiana (terrats i replans de comunitats veïnals, places de la ciutat, mercat municipal, terrasses i cafeteries, carrers, escoles, equipaments esportius, etc.)
3.     Laboratori de regeneració de veïnatge a les ciutats. Espai organitzat conjuntament amb la facultat d’educació i psicologia de la Universitat de Girona destinat
a professionals de la convivència d’arreu del país, que consistirà en proposar un mercat d’experiències on serveis, projectes o iniciatives es puguin donar a conèixer i on es puguin proposar problemes, i generar possibles solucions conjuntes.
En definitiva, del 7 al 10 de juny es proposa convertir la ciutat d’Olot en un mercat de conversa, a partir d’una jornada que serveixi per repensar el veïnatge i encaminar-nos cap a la generació
de ciutats més humanes i relacionals. Un mercat innovador i que no s’ha dut a terme en cap altre ciutat, i del que se’n destaquen els següents elements:
 Es pretén generar discussió i reflexió a partir de conversar i de generar proximitat amb la ciutadania, portant a professionals i experts que puguin ajudar a provocar debat i idees que vagin en la línia de conscienciar que tots i totes conformem les nostres ciutats, i que aquestes han de ser espais de cooperació i de convivència.
 Les discussions es donaran al carrer i en aquells espais on hi fan vida els ciutadans i ciutadanes d’Olot, amb una idea: recuperar i provocar espais de relació i de contacte. A partir de la discussió i del que entén cadascú que ha de ser el veïnatge.
Afrontar la idea de que ens preocupa poc el què li passa al veí, posant un debat al carrer: la vida en comú es construeix a partir de donar i de rebre, però no des de la imposició sinó des de ser junts. És a dir, el mercat prioritza unir i no dividir, i per això es vol generar espais de discussió on persones que habitualment no parlen, i no es senten, puguin escoltar-se i veure’s.

Dejar un comentario