Dia Internacional per la visibilitat no binaria

l 14 de juliol se celebra el Dia Internacional per la visibilitat no binària, una jornada reivindicativa que té com a objectiu, la conscienciació i la visibilitat de les necessitats de les persones no binàries arreu del món. 

Les persones no binàries (o de gènere no binaro) se situen fora de la classificació tradicional home/dona, és a dir, fora de la divisió de gènere fixada des del binarisme de gènere. 

El binarisme de gènere estableix una divisió dràstica entre homes i dones, fonamentada en certes característiques biològiques, i assigna uns rols predeterminats (de fer, sentir i viure al món) a cadascuna d’aquestes categories.

Les persones no binàries qüestionen aquesta dualitat, es troben sota el paraigua trans i per tant fora de la cisheteronormativitat.  

Algunes de les reivindicacions de la comunitat no binària són l’educació de les criatures en identitats no binàries; el reconeixement legal de les identitats no binàries i l’ús de pronoms i llenguatges neutres.

Dejar un comentario