S’aprova la Llei de Foment de l’Associacionisme

La mesura afavoreix la finestreta única i estableix una relació més propera amb les administracions.

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, present a la sessió, ha celebrat l’aprovació del projecte de llei i del seu “ampli consens”, i ha recordat que el llibre tercer del Codi Civil de Catalunya ja regula el dret d’associació dels ciutadans: “Forma part de les conquestes democràtiques de la consagració com un dret humà”, ha afegit. “Estem en el marc d’una conquesta democràtica”, ha definit.

Les entitats celebren la llei 

La llei ha estat consensuada i enriquida amb les aportacions de diverses entitats catalanes, que han celebrat l’aprovació definitiva de la llei “després d’anys de molta feina”, han coincidit vàries.

El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, per exemple ha recordat que han treballat durant mesos “per fer una llei més garantista, participativa, crítica i transformadora”. “Avui fem una passa endavant per reivindicar-nos i aconseguir-ho”, han apuntat. D’altra banda, la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge ha demanat al seu compte de Twitter que l’associacionisme català “segueixi guanyant reconeixement”. 

Us deixem aquí l’enllaç de la notícia que ha tret Social.cat, el diari digital de l’acció social a Catalunya.

https://www.social.cat/noticia/20152/parlament-aprova-llei-foment-associacionisme?id_butlleti_enviar=2419&id_element=20152&utm_medium=butlleti&utm_source=butlleti_article&utm_campaign=2023-12-22&utm_source=google_gmail&utm_medium=social-media&utm_campaign=addtoany