Trobada d’entitats de la Garrotxa del dia 5 de novembre 2021 al Torín d’Olot

Divendres passat vam gaudir d’una trobada proposada per la Taula Sisa – òrgan de governança del servei integral de suport a l’associacionisme-  i el CASG- Consorci Acció Social de la Garrotxa- a totes les entitats de la comarca de la Garrotxa. 

Hi havia 3 motius per a poder gaudir d’aquesta trobada: 

  • Presentació oficial de la nova pàgina web d’entitats de la Garrotxa, per a facilitar el coneixement del teixit associatiu de la comarca tant a les pròpies entitats a l’administració i a la ciutadania 
  • Estudi de les principals necessitats de les entitats de la comarca, desglossades de l’enquesta enviada durant l’estiu a les entitats i dinàmica de treball per a trobar possibles solucions de manera comuna

I per últim i no menys important: 

  • Poder trobar-nos totes plegades. Les restriccions de la pandèmia ens permetien aquesta trobada de manera física, després de molt de temps de no poder-ho fer i vam gaudir d’una estona compartida entre totes i amenitzada amb bona música en directe. 

La Garrotxa es un territori que compta amb un teixit associatiu molt ampli, son aproximadament 300 les entitats actives que existeixen. Dediquen molts esforços per potenciar i donar vida al territori. Aquest teixit associatiu engloba gairebé tots els àmbits: esports, cultural, social, educatiu juvenil, mediambiental,…  i conjuntament amb el CASG treballen per a potenciar i acompanyar a les entitats de manera que es fomenti l’associacionisme de la comarca. 

La situació sanitària d’aquest darrer any i mig provocada per la pandèmia ha fet que les necessitats de les entitats s’hagin potenciat i en molts casos canviat per això era important avaluar en aquests context actual com batega el teixit associatiu de la comarca per tal de poder trobar de manera comuna una formulació que faciliti un retorn a la vida associativa. 

Es van enviar mes de 300 enquestes i després del treball d’anàlisi de totes les respostes retornades,  les entitats posen de relleu com a principals reptes de futur pel seu funcionament i creixement les següents línies estratègiques:  

  • Acompanyament en tràmits/ burocràcia administrativa i fiscalitat
  • Recursos per a finançament
  • Captació de nous socis 
  • I en termes de comunicació, la difusió, les xarxes i les pàgines web

A la sessió celebrada el passat dia 5 de Novembre es va comptar amb la presencialitat de més de 50 entitats representades per una casi vuitantena de persones, ens van acompanyar membres dels Ajuntaments de la comarca i del Consell Comarcal   a més a més dels professionals d’atenció a la comunitat del CASG. 

Tant l’Informe de retorn de l’enquesta com les noves propostes sorgides de la dinàmica de treball portada a terme en aquesta mateixa sessió  van ser recollides per als professionals tècnics per tal d’exercir una feina de caire intern i poder donar resposta a aquets reptes de futur plantejats per les entitats.

Cal també destacar de la sessió la presentació de la nova pàgina web www.entitatsgarrotxa.cat, més visual, actualitzada i amb informació més assequible. Pàgina treballada per la Taula Sisa i el CASG. I on es pot trobar tota una feina de facilitació i acompanyament per a les entitats situada a l’apartat de la nostra guia, on es pot seguir pas a pas,  que, on, quan i com cal fer les coses per a crear o dissoldre una entitat. 

Va estar una tarda agradable compartida amb moltes de les persones implicades en la vida d’associacionisme de la comarca, persones de l’administració pública atentes a les demandes de les entitats i a les propostes tot acompanyat de  bona música amb l’Agnès Algueró  i un bon pica-pica. 

Aprofitem aquest bloc per agrair la implicació a totes les persones participants al acte, i les que no varen poder assistir , les cares visibles de la feina i les que treballen entre bambolines, els representats de l’Administració pública i  a tot el personal tècnic que va fer possible la trobada. 

Iniciem amb aquesta trobada una desitjada presencialitat, una necessitat d’acompanyament i el repte d’ampliar  la comunitat gràcies al teixit associatiu de la comarca. 

Moltes gràcies i seguim treballant conjuntament!

Feu un comentari