En el 85% de les pel·lícules de Disney apareix un personatge que està boig i és dolent

Xavier Trabado Farré president de la Federació Salut Mental de Catalunya

En el 85% de les pel·lícules de Disney apareix un personatge que està boig i és dolent

Divendres, 11 d’octubre de 2013, a les 10:00 h

Està creixent el nombre de persones amb persones amb malalties mentals?» se li pregunta a Xavier Trabado Farré, president de la Federació Salut Mental de Catalunya i un dels impulsors d’Obertament, la campanya per visibilitzar la problemàtica de les persones amb malalties mentals i lluitar contra l’estigma social que pateixen. I ell, en aquesta pregunta de la iniciativa de Mas Albornà ‘52 tallats i un tovalló‘ respon: «Està creixen clarament el nombre de persones diagnosticades i tractades, però això no vol dir que estigui creixent la problemàtica de salut mental sinó que tenim major capacitat d’identificar-la. Abans existia igualment però no s’identificava, era gent que es quedava a casa, no sortia, no tenia aquest tractament i això es cronificava. Ara per exemple tenim una xarxa d’atenció en salut mental infantil i juvenil, i que no existia fa uns anys, i això permet que s’estiguin identificant i tractant. També es diu que la crisi que estem vivint genera problemàtiques i determinades patologies com poden ser angoixes i depressions, associades a situacions de molta pressió. I aquests casos si que és evident que estan creixent per la crisi actual.» Podeu llegir l’entrevista sencera fent clic aquí.

www.social.cat

Publicada el

Dejar un comentario