Reunions obertes del Consell de Cooperació

El Consell Municipal de Cooperació i Solidaritat del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa començarà un cicle de reunions obertes al públic, que se celebraran cada primer dimarts de mes. La primera es farà el dimarts 2 de setembre, a les 18:30 hores a l’Espai de les Entitats del Carrer Proa, 16.

L’objectiu d’aquestes reunions mensuals serà triple. Per una banda donar a conèixer el treball solidari d’alguna entitat garrotxina. Per altra banda parlar sobre temes d’actualitat internacional que afecten a la justícia social. I finalment es tractaran temes organitzatius del propi Consell i de com canalitzar campanyes de sensibilització.

La primera entitat que explicarà el seu treball serà la Fundació Talibés. Aquesta associació que s’ha incorporat més recentment al Consell neix amb l’objectiu de millorar les condicions de vida dels Talibés (nens que no estan escolaritzats són exposats a tot tipus de malalties que posen en perill el seu creixement normal i, ocasionalment, la vida; pateixen també maltractament i exclusió social) amb la finalitat de poder garantir-los un futur digne. El seu camp d’acció és bàsicament al Senegal.

L’actualitat internacional es focalitzarà en debatre i consensuar alguna acció de cares a la ciutadania per sensibilitzar sobre les guerres i tot el drama humanitari, ambiental i cultural que se’n deriva. Aquesta bloc estarà dinamitzat per la Fundació Nzuri Daima. Col·lectiu que treballa per defensar els drets humans, en especial de la infància i altres grups en risc a través de projectes de desenvolupament i accions de conscienciació i co-implicació. El seu camp d’acció se centra a l’Àfrica (Tanzània i Uganda).

Recordem que el Consell és un organisme de participació ciutadana que existeix des de 1999. Arrel de la crisi econòmica i les conseqüències que han afectat al món de la cooperació des del 2008, les entitats que integren el Consell s’han proposat revisar el funcionament d’aquest organisme per tal de revitalitzar-lo i incidir més en la societat garrotxina en general. Com a línia estratègica, el 2014, s’han proposat fomentar una cultura de valors a partir de la sensibilització i la mobilització ciutadana per tal de donar a conèixer les causes de les desigualtats al món, organitzant, dinamitzant i facilitant campanyes i accions d’educació pel desenvolupament

Publicada el

Dejar un comentario