En el marc del Pla per a la Inclusió i la Cohesió Social, el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa porta a Olot la Mostra de Teatre Inclusiu. Aquesta és una proposta de tres entitats que formen part de la Coordinadora d’ONG’s Solidàries de Girona: el Grup de Gènere i Interculturalitat, l’Associació GRAMC (Grup de Recerca i Actuació amb Minories Culturals i Treballadors Estrangers) i Llagostera Solidària.
Pretén apropar a la ciutadania temàtiques que incideixen en la inclusió i la cohesió social com són: el dret de tota persona a les llibertats i drets fonamentals sense distinció de color, ètnia, sexe, idioma, posició social o econòmica, a la lliure circulació i residència, el dret al treball, el dret a un nivell de vida que li asseguri a la persona i la seva família la salut, l’alimentació, l’habitatge; el dret de les dones a tenir els mateixos drets que els homes, etc.
A Olot es representaran dues de les tres obres:
El divendres 20 de març a les 19h a la sala El Torín.
Tres Relats de Vida http://www.tv3.cat/videos/
“Tres relats de vida” és un muntatge teatral promogut pel grup de Gènere i Interculturalitat de Girona que vol donar a conèixer les històries de tres dones immigrades per fer visible la seva lluita personal i per la comunitat. Christina Bauer interpreta Salima Abdemassie, una dona del Marroc que va arribar a Salt per reagrupament familiar quan era una nena. Amb el pas del temps, la Salima va entendre la importància de la integració i per això col·labora amb diverses entitats. Olga Taravilla interpreta la Gabriela Goycoolea, una dona xilena que, a causa del seu compromís social i polític, va ser detinguda i torturada per la dictadura de Pinochet. Després d’exiliar-se al Brasil, va arribar a Girona envoltada de la seva família. Finalment, Júlia Canals interpreta “la Mama”, una dona senegalesa que ja al seu país d’origen va entrar en política en un món ple d’homes, i que, un cop a Catalunya, ha seguit lluitant pels drets de la dona.
El divendres 29 de maig a les 18h al a l’Orfeó Popular Olotí d’Olot (Bellaire,4)
Remenant els Boscos de Nit http://www.tv3.cat/videos/
En Kissima Sillah i Janot Martorell es van trobar a Llagostera Solidària, un projecte de cooperació internacional, on van decidir que serien parella lingüística. Intentant trobar una alternativa a l’habitual dinàmica a l’hora d’aprendre una llengua, Janot va proposar a Kissima d’ensenyar-li català amb la representació de l’obra de teatre “Remenant els boscos de nit”. Són parella lingüística i artistes que comparteixen escenari.
Espectacle que es coorganitza amb el Servei de Català com a acte de tancament d’aquesta edició del Voluntariat per la Llengua a La Garrotxa.
informació i fotos…http://teatreinclusiu.