Ser voluntària

Al món no vivim sols, hem de conviure amb molta més gent, i tothom sap que la convivència no és fàcil, però si tots hi posem de la nostra part, podem aconseguir que la convivència sigui un xic més agradable. Potser no podrem aconseguir la pau, no podrem evitar catàstrofes naturals, no podrem aconseguir el nostre món ideal, però podrem aconseguir el somriure d’algú que està trist o malalt, aconseguir reestructurar i alimentar una ciutat en ruïnes, aconseguir posar el nostre granet de sorra per millorar aquest món tan imperfecte que hem anat creant nosaltres mateixos.

Com va dir Martin Luther King “ Hem après a volar com els ocells, a nedar com els peixos, però no hem après l’art de viure junts com germans”

Ser voluntària, per mi, és una manera de ser, de viure. Voluntària és una persona que ofereix lliurement el seu temps, els seus coneixements i la seva experiència a canvi d’una acció solidària que serveix per millorar la vida d’algú, sigui momentàniament o eternament.

La persona voluntària, sense adonar-se’n, és el que surt més beneficiat de tots els actes solidaris que fa. Aporta moltes coses bones al seu voltant, dóna molt als altres, però rep molt més:

  1. Aprèn coses noves. Són infinites les coses que es poden aprendre fent actes solidaris. Per posar alguns exemples, aprens a treballar en equip, aprens a valorar la feina que hi ha darrera de qualsevol acte o esdeveniment que es fa, fins i tot, aprens a organitzar-los, aprens a veure en cada moment el que necessita l’altra persona, aprens a ser el segon en comptes de ser el primer… i moltes coses més que et poden ajudar molt en el teu dia a dia.

  2. Fa amistats noves. Facis l’acte solidari que facis, sempre coneixeràs a gent nova i interessant. Des de gent jove i fresca a gent gran i amb històries i experiències increïbles.

  3. S’enriqueix com a persona. Millora l’autoestima i la perspectiva de la seva vida, degut al contacte directe amb altres persones diferents a ell, li permet apreciar i valorar la seva situació laboral, familiar, econòmica,… Deixa de banda la individualitat i l’egoisme, tan freqüent en aquesta societat, per ser més humà i més generós.

Finalment, com a voluntària, animo a tothom que es faci voluntari i aporti el seu granet de sorra per millorar aquesta societat. Val molt la pena!

I recorda, que per petit que sigui el teu gest de solidaritat, pots fer que el món canviï.

Anna Grabalosa, voluntària.

Publicada el

Dejar un comentario