Llista de projectes socials

Projectes pendents de patrocini 

 1. «Ubuntu». Càritas Garrotxa. Pressupost: 2.500 €
  El projecte Ubuntu, mitjançant la dinàmica de grups, vol facilitar la inclusió social de persones en risc, millorant la seva salut emocional, fent-les protagonistes i co-responsabilitzant-les del seu proi procés. Està adreçat a persones amb fragilitat social que a més manifesten una baixa autoestima, motivació i manca d’habilitats psicosocials.
 2. «Alimentació fresca per a infants» Creu Roja Garrotxa.Pressupost: 4.500€ (n’ha rebut 100)
  L’objectiu és poder facilitar a aquelles famílies, que durant el període escolar disposen de beques de menjador, alimentació fresca i productes que no poden adquirir al llarg del període de vacances de Nadal en coordinació amb els Serveis Socials de la comarca.
 3. «Promoció de l’èxit escolar». Creu Roja Garrotxa. Pressupost: 3.000 €
  Projecte adreçat a nens i nenes de 8 a 12 anys en situació de vulnerabilitat on un grup de 6 voluntaris, coordinats per un tècnic, fan suport escolar a uns vint nens mentre treballen hàbits, valors i conductes. En aquest espai també se’ls dóna berenar equilibrat i saludable treballant transversalment temes com la higiene i l’alimentació. Es treballa en coordinació amb l’escola, la família i els serveis socials.
 4. «Arteràpia amb joves amb dificultats socials». Altrart. Pressupost: es pot adaptar al donatiu
  Aquest projecte vol atendre la salut emocional dels nois i noies amb més dificultats socials (TdHA, inhibició, addiccions, actituds, etc). Volem resoldre des de la base, allò que genera conductes inadequades, dificultats en l’aprenentatge i mancances en la relacions socials.  L’objectiu del projecte és treballar amb l’Artteràpia les dificultats dels joves, a partir de despertar i posar a treballar conjuntament les capacitats que tots tenim.
 5. “Cicle de xerrades”. ASFCFMG. Pressupost: uns 250 € per xerrada (de 900 a 1.200 € anuals)
  Des de l’Associació de persones afectades per les malalties de fatiga crònica i/o fibromiàlgia volem portar a terme, cada trimestre, una xerrada, taula rodona, taller que ens aporti solucions, tècniques de relaxació, coneixements sobre les nostres malalties. Com ara les taules rodones de persones afectades que puguin explicar les seves vivències i alternatives que els han ajudat. També ens agradaria convidar a altres associacions per intercanviar idees, projectes… La dotació econòmica serviria per poder llogar el local de la xerrada o els tallers, pagar als ponents, i a les persones que ens fan els tallers (o poder-los  fer algun detall si venen de manera voluntària), així com per a comprar el material necessari pels tallers. A més a més també voldríem fer cartells de difusió i publicitat a Ràdio, TV Olot i diaris.
 6. “Projectes de l’Agrupació persones sordes”. Agrupació de Persones Sordes. Pressupost a concretar.
  Des de l’entitat treballem per l’autonomia i la inclusió social de les persones sordes, la sensibilització ciutadana i la promoció de l’accessibilitat i el trencament de barreres de comunicació. Tot això a  través de serveis com el servei de mediació social i interpretació o el suport individual; i activitats com les xerrades i tallers a les escoles o les formacions en llengua de signes. Necessitem finançament per poder donar continuïtat a la nostra activitat.
 7. «Persones que necessiten treballar». Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH). Aquest projecte no requereix aportació econòmica sinó ofertes laborals.
  Tot i que la tasca de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) es centra en aconseguir un lloguer social, moltes famílies tenen uns ingressos de només 426€ al mes, cosa que fa gairebé inviable el pagament d’una quota de lloguer. Per això, malgrat que la inserció laboral no és la raó de ser de la PAH, serien molt ben rebudes ofertes laborals per a les persones de la plataforma que es troben en situació de vulnerabilitat degut als seus baixos ingressos.
 8. «Garbuix d’estiu». Esplais de la Garrotxa. Pressupost: 8.000 €
  Es vol donar continuïtat al projecte de l’estiu passat oferint reforç escolar i treball amb les famílies que es fa al llarg del curs escolar durant l’època de vacances a infants en risc d’exclusió social.
 9. «Colònies cooperatives a la Garrotxa». Arriant. Pressupost: 6.000€
  Des d’Arriant Formació i Lleure volem donar continuïtat a l’experiència iniciada fa tres anys i repetir el fet d’incloure en els grups de participants a les colònies cooperatives realitzades durant l’estiu, a nenes i nens que no tenen possibilitat de participar en aquest tipus d’activitat per motiu econòmic. Les places es reserven per infants de la comarca de la Garrotxa i s’escolliran amb el suport del Consorci d’Acció Social.

Projectes patrocinats

[show_hide title=»2016: Garbuix d’estiu»]

Promotor: Garbuix   Patrocinador: Olot.doc    Import: 375 euros 

Es vol donar continuïtat al projecte de l’estiu passat oferint reforç escolar i treball amb les famílies que es fa al llarg del curs escolar durant l’època de vacances a infants en risc d’exclusió social.

[/show_hide]

[show_hide title=»2016: Colònies cooperatives a la Garrotxa»]

Promotor: Arriant     Patrocinador: Olot.doc    Import: 375 euros 

Des d’Arriant volem donar continuïtat a l’experiència iniciada l’any passat i repetir el fet d’incloure en els grups de participants a les colònies cooperatives del mes de juliol, a nenes i nens que no tenen possibilitat de participar en aquest tipus d’activitat per motiu econòmic. Les places es reserven per infants de la comarca de la Garrotxa i s’escolliran amb el suport del Consorci d’Acció Social.

[/show_hide]

[show_hide title=»2016: Arteràpia amb joves amb dificultats socials als IES d’Olot»]

Promotor: Altrart      Patrocinador: Olot.doc    Import: 375 euros 

Avui en els instituts els docents es troben amb situacions difícils de sostenir per comportaments de l’alumnat, que a la llarga poden acabar generant problemàtiques socials encara més greus. Aquest projecte vol atendre la salut emocional dels nois i noies amb més dificultats socials (TdHA, inhibició, addiccions, actituds, etc). Volem resoldre des de la base, allò que genera conductes inadequades, dificultats en l’aprenentatge i mancances en la relacions socials.  L’objectiu del projecte és treballar amb l’Artteràpia les dificultats dels joves amb què es troben els docents, a partir de despertar i posar a treballar conjuntament les capacitats que tots tenim.

[/show_hide]

[show_hide title=»2016: Foment de l’esport adaptat a les escoles»]

Promotor: MIFAS      Patrocinador: Olot.doc    Import: 375 euros 

Es vol adquirir una CADIRA DE RODES ESPORTIVA per deixar a les escoles de la Garrotxa que tinguin alumnes amb problemes de mobilitat. L’objectiu és que aquests alumnes comptin amb un equipament preparat per poder fer esport (bàsquet en cadira rodes; tennis, paddel, atletisme, … Algunes de les diferències d’una cadira de rodes esportiva amb una de convencional : molt lleugeres, rodes inclinades, sistema anti-bolc, espatllera baixa i vinils protectors de radi, entre altres. La tasca de MIFAS serà la de gestionar les demandes de les escoles i la cessió gratuïta d’aquest equipament.

[/show_hide]

[show_hide title=»Juliol 2016: Alimentació fresca per a infants»]

Promotor: Creu Roja     Patrocinador: Gospel Cor Garrotxa    Import: 100 euros (recaptació del dia del concert)

L’objectiu és poder facilitar a aquelles famílies, que durant el període escolar disposen de beques de menjador, alimentació fresca i productes que no poden adquirir al llarg del període de vacances de Nadal en coordinació amb els Serveis Socials de la comarca.

[/show_hide]

[show_hide title=»Febrer 2016: Jo em cuido»]

Promotor: Associació de discapacitats de les comarques gironines     Patrocinador: Kids&Us i B-creck   Import: 300 euros 

Projecte d’alimentació per reduir la obesitat entre la població  infantil i juvenil que pateix algun tipus de discapacitat.

 

col connectem

[/show_hide]

[show_hide title=»Desembre 2015: Foment de l’esport adaptat a les escoles»]

Promotor: MIFAS      Patrocinador: Zoetis    Import: 1.100 euros 

Es vol adquirir una CADIRA DE RODES ESPORTIVA per deixar a les escoles de la Garrotxa que tinguin alumnes amb problemes de mobilitat. L’objectiu és que aquests alumnes comptin amb un equipament preparat per poder fer esport (bàsquet en cadira rodes; tennis, paddel, atletisme, … Algunes de les diferències d’una cadira de rodes esportiva amb una de convencional : molt lleugeres, rodes inclinades, sistema anti-bolc, espatllera baixa i vinils protectors de radi, entre altres. La tasca de MIFAS serà la de gestionar les demandes de les escoles i la cessió gratuïta d’aquest equipament.

[/show_hide]

[show_hide title=»Juliol 2015: Continuitat dels projectes de Oncolliga a la Garrotxa»]

Promotor: Oncolliga      Patrocinador: Gospel Cor Garrotxa    Import: 1.000 euros (recaptació del dia del concert + donatiu del GCG)

Oncolliga inverteix aquests diners a l’atenció directe dels malalts de càncer i al seu entorn més proper, la família i els cuidadors. A Olot s’ofereixen serveis gratuïts per atendre les necessitats bàsiques de la família com: el suport psicològic, la fisioteràpia, la rehabilitació posterior a l’operació a través del servei de drenatge limfàtic i recuperació de la veu,  el préstec de material i la neteja de la llar.

[/show_hide]

[show_hide title=» Juliol 2015: Aliança humanitària: alimentació fresca per a infants»]

Promotor: CASG i Creu Roja La Garrotxa      Patrocinador: Zoetis      Import: 1.100 euros

L’objectiu és poder facilitar a aquelles famílies, que durant el període escolar disposen de beques de menjador, alimentació fresca i productes que no poden adquirir al llarg del període de vacances escolars. S’està treballant la coordinació amb els Serveis Socials de la comarca per tal de donar una millor atenció a les necessitats d’aquestes famílies amb un professional de suport.

[/show_hide]

[show_hide title=» Març 2015: Suport a les necessitats d’alimentació infantil de la Garrotxa»]

Promotor: CASG i Creu Roja La Garrotxa      Patrocinador: Zoetis      Import: 1.100 euros

L’objectiu del projecte és cobrir les necessitats d’alimentació dels infants i adolescents de la comarca de la Garrotxa. El suport a les famílies amb aquestes necessitats serà econòmic a través del programa de Creu Roja esmentat anteriorment i amb l’acompanyament d’un professional que la institució incorporarà per a treballar, alhora, hàbits d’alimentació i poder oferir una atenció més integral. El projecte es pretén desenvolupar durant les vacances d’estiu que és quan les famílies, que durant el període escolar disposen de beques de menjador, no disposen d’alimentació fresca i productes que no poden adquirir al Centre de Distribució d’Aliments com carn i peix fresc ja que són productes molt cars i que sovint, si no acudeixen al menjador escolar, corren el risc de no menjar-ne amb la regularitat que els pertoca.

[/show_hide]

[show_hide title=» Novembre 2014: Programa Pont. Jo també puc créixer.»]

Promotor: Zoetis      Patrocinador: Integra      Import: 1.400 euros

És un programa educatiu per joves de 16 a 21 anys, amb discapacitat intel·lectual, trastorn mental o risc de patir-ne.

El seu objectiu és desenvolupar les habilitats necessàries per assolir una integració activa a la vida adulta.

El programa consta de dues parts. Una part teòrica on es treballen algunes àrees instrumentals del currículum i les habilitats socials i laborals. I una part pràctica que consisteix en realitzar pràctiques laborals a diferents empreses de la comarca de la garrotxa.

Aquest programa es va posar en funcionament l’any 2005 i des de llavors s’han atès 32 joves, dels quals 15 han aconseguit un contracte de treballa a l’empresa ordinària i 5 han continuat la seva formació professional.

Perquè es important donar a conèixer el projecte?

Per tres raons:

 • Perquè dóna l’opció de formar-se i desenvolupar habilitats, a un col·lectiu de persones que un cop finalitzada l’escolarització obligatòria no té cap altre recurs per preparar-se per la seva incorporació a la vida adulta.
 • Perquè fa competents a aquestes persones.
 • Perquè facilita l’accés al món laboral, ja que sense aquest programa, adaptat a les seves necessitats, molt difícilment hi accedirien.

Si es recaptessin fons, per a què servirien?

Per adquirir un vehicle de 7 places que ens permeti portar i recollir els joves dels centres de pràctiques.

La part del programa amb la que tenim més dificultat és amb la de facilitar l’accés d’aquests joves a les empreses on ha de fer pràctiques, ja que no disposem d’un vehicle per fer-ho i aquesta situació condiciona el nombre de joves que fan pràctiques i la durada d’aquestes.

[/show_hide]

[show_hide title=» Juliol 2014: Gaudeix sense risc»]

Promotor: AANEE     Patrocinador: Zoetis     Import: 1.300 euros

El projecte va dirigit a nois i noies d’entre 16 i 25 anys, amb discapacitat intel·lectual i/o trastorns mentals greus, que s’estan conformant com a «colla» per a organitzar-se i realitzar activitats de lleure. Hem detectat des de l’associació que aquest fet és molt bo per promoure la inclusió social, però per altra banda, és un col·lectiu en aquestes edats molt fràgil, ja que una banda volen sentir-se «normals», però per una altre tenen pocs recursos per gestionar-se els conflictes que surten. Hem detectat conflictes de caire d’aparellament i sexual, risc de consum donada la seva innocència, conflictes personals…

La intenció és crear un grup terapèutics d’ajuda als conflictes que sorgeixen, a gestionar els sentiments, conscienciar els riscos que ofereix la societat i a portar pautes i seguiment de les persones que conformes el grup. En són beneficiaris els adolescents amb discapacitat intel·lectual i/o problemes de salut mental que tinguin el grau d’autonomia suficient per a sentir-se inclosos i partíceps de la societat.

Es presentarà projecte, i memòria al cap de l’any d’haver-se iniciat, amb els resultats de la intervenció terapèutica i econòmica.

[/show_hide]

[show_hide title=» Juny 2014: Projectes de Fatiga crònica i Fibromiàlgia de la Garrotxa»]

Promotor: ASFCFMG      Patrocinador: Gospel Cor Garrotxa     Import: 1.000 euros

És una entitat de suport a les persones afectades per les malalties de fatiga crònica i fibromiàlgia de la Garrotxa. Actualment porten a terme els següents projectes:

 • Taller de memòria
 • Taller de lectura i comprensió
 • Taller de gimnàstica
 • Celebració del dia mundial de la fibromiàlgia a través d’una jornada formativa i informativa
 • Activitats puntals que es puguin anar organitzant durant l’any (teràpia del riure, excursions…)
 • Suport psicològic

[/show_hide]

[show_hide title=» Maig 2014: Esplai diari Garbuix»]

Promotor: Esplais la Garrotxa      Patrocinador: Zoetis     Import: 1.200 euros

Esplais de la Garrotxa és una entitat que treballa en l’educació en i per al temps lliure dels infants, adolescents i joves. Vol, a través de les seves activitats, oferir una possibilitat de formació i relació que sovint no es dóna a la família, escola o al carrer, i que és important per a l’educació integral de la persona.

Esplais de la Garrotxa vol donar continuïtat al projecte de l’estiu passat oferint reforç escolar i treball amb les famílies que es fa al llarg del curs escolar durant l’època de vacances a infants en risc d’exclusió social.

Darrerament les diferències d’oportunitats entre els usuaris de l’Esplai Diari Garbuix i els altres infants de la seva edat s’han vist incrementades degut al baixíssim nivell econòmic de les famílies usuàries. Aquestes diferències s’incrementen durant els mesos d’estiu, ja que molts dels participants de Garbuix no tenen recursos suficients per participar d’alternatives educatives i de lleure, i es passen el dia al carrer, sens cap tipus de control ni hàbits.

La proposició d’aquest projecte d’estiu es basa en els objectius del projecte educatiu de Garbuix i es complementa amb els següents eixos que exposem a continuació.

EIX Complementarietat escolar durant l’estiu:

 • Enfortir el reforç escolar durant l’època de vacances ja que és el moment no lectiu més llarg.
 • Donar la possibilitat de millorar o ampliar els coneixements apresos durant el curs.
 • Potenciar les inquietuds educatives del’infant.
 • Motivar en el procés educatiu.

EIX Treball amb població de risc

 • Continuar el treball amb les famílies que es realitza durant el curs
 • Fomentar els lligams entre l’Esplai i la família
 • Aportar facilitats perquè els participants puguin assistir una activitat del lleure durant l’estiu

[/show_hide]

[show_hide title=» Març 2014: Projectes de MIFAS a la Garrotxa»]

Promotor: MIFAS      Patrocinador: ACO     Import: 1.500 euros

L’Associació MIFAS va néixer l’any 1979 motivada per la necessitat d’ajuntar esforços per poder atendre les demandes i les necessitats de les persones que tenen algun tipus de discapacitat física a les comarques de Girona. Els seus membres són, en la seva totalitat, persones afectades per alguna discapacitat, condició indispensable per formar-ne part. Finalitat principal: Millorar la qualitat de vida de les persones amb dificultats per a la mobilitat, i amb discapacitat i disminució tant física com psíquica. Activitats i serveis a la Garrotxa:

 • Servei tècnics (treballadora social i psicòloga).
 • Dinamitzadora.
 • Atenció al soci.
 • Arquitecte (temes barreres arquitectòniques).
 • Programa treball: Servei d’inserció laboral.

[/show_hide]

PROJECTES PATROCINATS ABANS DE L’INICI DEL PROGRAMA #connectemlasolidaritat

[show_hide title=» Desembre 2013: Projectes de la Fundació Oncolliga a la Garrotxa»]

Promotor: Fundació Oncolliga      Patrocinador: Pfizer      Import: 1.200 euros

La Fundació treball amb la finalitat de millorar la qualitat de vida de les persones amb càncer i els seus familiars.

Per atansar-se cap aquesta fita parteix de quatre eixos essencials, que aglutinen cadascun d’ells diverses línies d’actuació. Aquests eixos són:
• Donar suport psicològic als malalts de càncer i als familiars durant el procés de la malaltia.
• Facilitar recursos als malalts oncològics per a millorar les seves condicions de vida.
• Prevenir el càncer amb la promoció d’hàbits saludables.
• Informar sobre temes referents a la malaltia oncològica.

L’activitat més intensa, i la que engloba la gran majoria dels programes i serveis de l’Oncolliga, és aquella que està destinada, directament, als malalts de càncer i al seu entorn més proper, la família i els cuidadors. Des de la proximitat, l’agilitat i el tracte personal es dóna resposta, amb la màxima prioritat, a les sol·licituds derivades des dels serveis mèdics i socials dels hospitals, dels centres d’atenció primària, etc. que fan una prèvia valoració de les necessitats particulars de cada pacient.

Per aquests casos s’han dissenyat serveis gratuïts per atendre les necessitats bàsiques de la família. A Olot, en aquests moments s’ofereixen els serveis següents:

 • suport psicològic
 • fisioteràpia
 • rehabilitació de l’operació a través del servei de drenatge limfàtic i recuperació de la veu
 • préstec de material
 • neteja de la llar

[/show_hide]

[show_hide title=» Setembre 2013: El menjador social»]

Promotor: La Caritat      Patrocinador: Pfizer      Import: 1.100 euros

El menjador social és un servei per a persones amb greus necessitats socials i de subsistència que els proporciona temporalment àpats elaborats.

Què ofereix? La possibilitat de rebre un àpat diari entre setmana, de dilluns a divendres, entre la una i les dues, amb una capacitat màxima de 30 persones diàries.

A qui s’adreça? Persones empadronades a un municipi de la Garrotxa que es trobin en situació de risc social, no disposin de mitjans per cuinar al seu domicili ni una xarxa social o familiar que els hi doni suport.

Els tècnics dels Serveis Bàsics d’Atenció Social valoren la situació econòmica i familiar de les persones que ho sol·liciten i determinen la idoneïtat del recurs.

[/show_hide]

[show_hide title=» Juny 2013: Fundació Esclerosi Múltiple»]

Promotor: Fundació Esclerosi Múltiple    Patrocinador: Gospel Cor Garrotxa    Import: 1.000 euros

La Fundació Esclerosi Múltiple és una entitat privada sense afany de lucre nascuda a Barcelona l’any 1989 amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones amb esclerosi múltiple. A Catalunya, hi ha 7.000 persones que pateixen aquesta malaltia.

La missió de la Fundació Esclerosi Múltiple és millorar la qualitat de vida de les persones afectades per la malaltia i destinar recursos a la recerca. La Fundació compleix la seva missió des de diversos àmbits: informació, atenció al pacient, serveis de neurorehabilitació i formació i inserció laboral. En l’àmbit laboral, la Fundació ha impulsat un Centre Especial de Treball (FEM-CET). Per donar a conèixer la malaltia, per captar fons i per sensibilitzar la societat, la Fundació du a terme campanyes al llarg de l’any, com el Mulla’t.

[/show_hide]

[show_hide title=» Novembre 2012: Centre de distribució d’aliments»]

Promotor: Caritas Garrotxa      Patrocinador: Pfizer      Import: 1.200 euros

És un espai destinat a oferir aliments bàsics a persones de la comarca de la Garrotxa que es troben en una situació puntual de precarietat econòmica i/o social i que tenen moltes dificultats per cobrir adequadament les seves necessitats més bàsiques. El Centre també ofereix formació obligatòria a aquelles persones que reben la cistella bàsica d’aliments (tallers d’estratègies per a l’estalvi familiar, habilitats personals, alimentació econòmica i saludable…) El centre funciona des de desembre del 2010. Al centre de distribució d’aliments hi ha, a més d’un coordinador i un encarregat, un equip de 28 voluntaris. [/show_hide]

Publicada el

Dejar un comentario