Campanya de sensibilització: «Sense pèls a la llengua»

Durant el mes de juny, l’associació Núria Social ha programat 3 xerrades de sensibilització en format televisiu oberta al públic amb l’objectiu de generar un canal temàtic a Internet on es pugui aprofundir sobre temes que han portat a l’empobriment del planeta en temes de justícia social, transferència de recursos ambientals, crisi ecològica o límits al creixement per exemple.
Amb el títol ‘Sense pèls a la llengua. Mirem globalment actuem localment’, s’ha programat la primera xerrada per el divendres 9 de juny a les 19h amb el títol ‘Som el que mengem?’ hi anirà a càrrec de l’Enric Tello, catedràtic de la Universitat de Barcelona i treballa a la Facultat d’Economia i Empresa. Durant la seva carrera com a investigador ha estudiat la història econòmica agrària de Catalunya i Mallorca (segles XVIII a XX), la Història ambiental del canvi d’usos del sòl a la Mediterrània occidental i la història i ecologia dels paisatges agraris mediterranis. A més, estudia i analitza els fluxos energètics i materials dels sistemes agraris i urbans, i el nexe entre eficiència energètica i usos del sòl.
Les altres dues xerrades seran el 16 i 27 de juny.

La segona tractarà l’ecofeminisme i la sobirania alimentària i s’emmarca dins la primavera ecològica que diferents col·lectius han impulsat a través del Volca’t.

La darrera tindrà la presencia del colombià defensor de drets humans Franklin Castañeda que està de gira europea i tractarà si a Colòmbia hi ha un autèntic procés de pau.

La motivació que porta el Núria Social a organitzar aquestes xerrades son perquè les desigualtats entre països occidentals i països empobrits en comptes de disminuir, s’eixamplen. I a casa nostra, la crisi econòmica ha portat a fer créixer una consciència en detriment de la solidaritat entre els pobles fet que es plasma en les partides de cooperació per el desenvolupament. Paral·lelament, el discurs ecologista ha quedat en segon terme, passant per davant altres problemes (crisi social, energètica, islamofòbia, independentisme….). El que pretenem amb aquesta iniciativa és intentar donar una visió global del món partint que els humans compartim un sol planeta i que hem de ser conscients que totes les accions que es prenen estan interconnectades i des del món local es pot incidir en canviar certes injustícies que el propi sistema per defecte ens hi avoca. Tres bones raons per afrontar els descansos de les vacances de manera reflexiva i solidaria. Aquestes accions compten amb el suport del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa.

Per més informació:
Marc Planagumà
605 902 178

Publicada el

Dejar un comentario