Històric de connexions solidàries

[show_hide title=»2020: Teatre i infants amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA)»]

Promotor: Associació de familiars de persones amb Trastorns de l’Espectre Autista de la Garrotxa.

Patrocinador: Zoetis, SL – Import:  1.100 euros.

L’activitat de teatre adreçada a nens de 8-12 anys amb Trastorn de l’Espectre Autista, es va iniciar com activitat pionera al CSMIJ d’Olot per treballar les habilitats socials, una de les seves àrees d’ afectació.

Un cop acabades les sessions de prova pilot i veure els resultats, el grup de pares i mares dels nens i nenes que feien teatre ens vam unir per tal de poder donar continuïtat a l’activitat.

Hem vist que mitjançant el teatre es pot ajudar als nens i nenes amb aquesta afectació a desenvolupar la seva expressió verbal i corporal, a estimular la seva capacitat de memòria, i la seva agilitat mental, estimula la seva creativitat i imaginació, millora la concentració i l’atenció.

També els ajudem a augmentar la seva autoestima, aprendre a respectar i conviure en grup, conèixer i controlar les seves emocions i desenvolupar-se davant del públic. Ajuda a la sociabilització dels nens i nenes principalment els que tenen dificultat de comunicar-se com és el nostre cas.

[/show_hide]

[show_hide title=»2019: Cicle de tallers i xerrades»]

Promotor: ASFCFMG (Associació del Síndrome de Fatiga Crònica i Fibromiàlgia de la Garrotxa) 

Patrocinador:  Associació de veïns de Bonavista –  Comissió de la cursa del barri –  Import: l’import íntegra del que es va recollir amb les inscripcions de la Cursa i la caminada popular del barri de Bonavista, 600€.

Des de l’Associació de persones afectades per les malalties de fatiga crònica i/o fibromiàlgia volem portar a terme, cada trimestre, una xerrada, taula rodona, taller que ens aporti solucions, tècniques de relaxació, coneixements sobre les nostres malalties. Com ara les taules rodones de persones afectades que puguin explicar les seves vivències i alternatives que els han ajudat. També ens agradaria convidar a altres associacions per intercanviar idees, projectes… La dotació econòmica serviria per poder llogar el local de la xerrada o els tallers, pagar als ponents, i a les persones que ens fan els tallers (o poder-los fer algun detall si venen de manera voluntària), així com per a comprar el material necessari pels tallers. A més a més també voldríem fer cartells de difusió i publicitat a Ràdio, TV Olot i diaris.

Pressupost: uns 250 € per xerrada (de 900 a 1.200 € anuals)

[/show_hide]

[show_hide title=»2019: Beques equinoteràpia»]

Promotor: Associació pel desenvolupament del Centre d’equinoteràpia la Marginera de la Bosa

Patrocinador: Zoetis, SL – Import:  1.100 euros.

Beques per acompanyar en el benestar de persones que necessitin un recolzament per a millorar la seva qualitat de vida:

Famílies que desitgin treballar el vincle matern/patern. Problemes conductuals i d’adaptació social (comportaments agressius…). Trastorns emocionals (bulling, mobing,responsabilitat, autonomia, inseguretat, depressió, ansietat, antisocial). Patologies neurològiques: paràlisis cerebral, esclerosis múltiple, hemiplegia i poliomielitis. Patologies medul·lars. Ictus, traumatismes craneoencefàlics, Trastorns mentals i psíquics. Retard mental. Autisme (Asperger, Rett,…). Síndrome de Down. Trastorns de l’Aprenentatge: TDA, TDA-H, fracàs escolar i desmotivació. Retard psicomotor. SAF (Alcoholisme Fetal). Discapacitat auditiva, visual i/o sensorial. Malalties neurodegeneratives. Alteracions alimentàries: anorèxia i bulímia. Persones amb càncer (oncologia). Equips que vulguin treballar el lideratge, creativitat, comunicació, etc.

[/show_hide]

[show_hide title=»2018: Activitat de teatre adreçada a nens de 8-12 anys amb Trastorn de l’Espectre Autista»]

Promotor: “Teatre”. Associació de familiars de persones amb Trastorns de l’Espectre Autista de la Garrotxa – Patrocinador: Zoetis, SL – Import:  1.100 euros.

Mitjançant el teatre es pot ajudar als nens i nenes amb aquesta afectació a desenvolupar la seva expressió verbal i corporal, a estimular la seva capacitat de memòria, i la seva agilitat mental, estimula la seva creativitat i imaginació, millora la concentració i l’atenció.

També els ajudem a augmentar la seva autoestima, aprendre a respectar i conviure en grup,conèixer i controlar les seves emocions i desenvolupar-se davant del públic. Ajuda a la sociabilització dels nens i nenes principalment els que tenen dificultat de comunicar-se com és el nostre cas.
[/show_hide]

[show_hide title=»2017: Servei d’Inserció Laboral MIFAS (SIM)»]

Promotor: MIFAS Garrrotxa

Patrocinador: Zoetis, SL – Import:  2.000 euros.

La nostra entitat vol incrementar les hores d’atenció del Servei d’Inserció Laboral a la delegació de la Garrotxa, amb l’objectiu de poder desenvolupar amb els usuaris totes les accions d’inserció que contempla el nostre servei: diagnosi de l’ocupabilitat; orientació i intermediació individualitzades; i prospecció laboral en funció del candidat/a. La finalitat és incrementar el nombre d’insercions laborals.

[/show_hide]

[show_hide title=»2017: Alimentació fresca per a infants»]

Promotor: Creu Roja La Garrotxa

Patrocinador: Zoetis, SL – Import:  1.300 euros.

L’objectiu és poder facilitar a aquelles famílies, que durant el període escolar disposen de beques de menjador, alimentació fresca i productes que no poden adquirir al llarg del període de vacances de Nadal en coordinació amb els Serveis Socials de la comarca.

[/show_hide]

[show_hide title=»2017: Arteràpia amb joves amb dificultats socials»]

Promotor: Altrart

Patrocinador: Zoetis, SL – Import:  1.100 euros.

Aquest projecte vol atendre la salut emocional dels nois i noies amb més dificultats socials (TdHA, inhibició, addiccions, actituds, etc). Volem resoldre des de la base, allò que genera conductes inadequades, dificultats en l’aprenentatge i mancances en la relacions socials.  L’objectiu del projecte és treballar amb l’Artteràpia les dificultats dels joves, a partir de despertar i posar a treballar conjuntament les capacitats que tots tenim.

[/show_hide]

[show_hide title=»2016: Garbuix d’estiu»]

Promotor: Garbuix

Patrocinador: Olot.doc – Import: 375 euros

Es vol donar continuïtat al projecte de l’estiu passat oferint reforç escolar i treball amb les famílies que es fa al llarg del curs escolar durant l’època de vacances a infants en risc d’exclusió social.

[/show_hide]

[show_hide title=»2016: Colònies cooperatives a la Garrotxa»]

Promotor: Arriant

Patrocinador: Olot.doc – Import: 375 euros

Des d’Arriant volem donar continuïtat a l’experiència iniciada l’any passat i repetir el fet d’incloure en els grups de participants a les colònies cooperatives del mes de juliol, a nenes i nens que no tenen possibilitat de participar en aquest tipus d’activitat per motiu econòmic. Les places es reserven per infants de la comarca de la Garrotxa i s’escolliran amb el suport del Consorci d’Acció Social.

[/show_hide]

[show_hide title=»2016: Arteràpia amb joves amb dificultats socials als IES d’Olot»]

Promotor: Altrart

Patrocinador: Olot.doc – Import: 375 euros

Avui en els instituts els docents es troben amb situacions difícils de sostenir per comportaments de l’alumnat, que a la llarga poden acabar generant problemàtiques socials encara més greus. Aquest projecte vol atendre la salut emocional dels nois i noies amb més dificultats socials (TdHA, inhibició, addiccions, actituds, etc). Volem resoldre des de la base, allò que genera conductes inadequades, dificultats en l’aprenentatge i mancances en la relacions socials.  L’objectiu del projecte és treballar amb l’Artteràpia les dificultats dels joves amb què es troben els docents, a partir de despertar i posar a treballar conjuntament les capacitats que tots tenim.

[/show_hide]

[show_hide title=»2016: Foment de l’esport adaptat a les escoles»]

Promotor: MIFAS

Patrocinador: Olot.doc – Import: 375 euros

Es vol adquirir una CADIRA DE RODES ESPORTIVA per deixar a les escoles de la Garrotxa que tinguin alumnes amb problemes de mobilitat. L’objectiu és que aquests alumnes comptin amb un equipament preparat per poder fer esport (bàsquet en cadira rodes; tennis, paddel, atletisme, … Algunes de les diferències d’una cadira de rodes esportiva amb una de convencional : molt lleugeres, rodes inclinades, sistema anti-bolc, espatllera baixa i vinils protectors de radi, entre altres. La tasca de MIFAS serà la de gestionar les demandes de les escoles i la cessió gratuïta d’aquest equipament.

[/show_hide]

[show_hide title=»Juliol 2016: Alimentació fresca per a infants»]

Promotor: Creu Roja La Garrotxa

Patrocinador: Gospel Cor Garrotxa – Import: 100 euros (recaptació del dia del concert)

L’objectiu és poder facilitar a aquelles famílies, que durant el període escolar disposen de beques de menjador, alimentació fresca i productes que no poden adquirir al llarg del període de vacances de Nadal en coordinació amb els Serveis Socials de la comarca.

[/show_hide]

[show_hide title=»Febrer 2016: Jo em cuido»]

Promotor: Associació de discapacitats de les comarques gironines

Patrocinador: Kids&Us i B-creck – Import: 300 euros

Projecte d’alimentació per reduir la obesitat entre la població  infantil i juvenil que pateix algun tipus de discapacitat.

 

col connectem

[/show_hide]

[show_hide title=»Desembre 2015: Foment de l’esport adaptat a les escoles»]

Promotor: MIFAS

Patrocinador: Zoetis –  Import: 1.100 euros

Es vol adquirir una CADIRA DE RODES ESPORTIVA per deixar a les escoles de la Garrotxa que tinguin alumnes amb problemes de mobilitat. L’objectiu és que aquests alumnes comptin amb un equipament preparat per poder fer esport (bàsquet en cadira rodes; tennis, paddel, atletisme, … Algunes de les diferències d’una cadira de rodes esportiva amb una de convencional : molt lleugeres, rodes inclinades, sistema anti-bolc, espatllera baixa i vinils protectors de radi, entre altres. La tasca de MIFAS serà la de gestionar les demandes de les escoles i la cessió gratuïta d’aquest equipament.

[/show_hide]

[show_hide title=»Juliol 2015: Continuitat dels projectes de Oncolliga a la Garrotxa»]

Promotor: Oncolliga

Patrocinador: Gospel Cor Garrotxa  –  Import: 1.000 euros (recaptació del dia del concert + donatiu del GCG)

Oncolliga inverteix aquests diners a l’atenció directe dels malalts de càncer i al seu entorn més proper, la família i els cuidadors. A Olot s’ofereixen serveis gratuïts per atendre les necessitats bàsiques de la família com: el suport psicològic, la fisioteràpia, la rehabilitació posterior a l’operació a través del servei de drenatge limfàtic i recuperació de la veu,  el préstec de material i la neteja de la llar.

[/show_hide]

[show_hide title=» Juliol 2015: Aliança humanitària: alimentació fresca per a infants»]

Promotor: CASG i Creu Roja La Garrotxa

Patrocinador: Zoetis – Import: 1.100 euros

L’objectiu és poder facilitar a aquelles famílies, que durant el període escolar disposen de beques de menjador, alimentació fresca i productes que no poden adquirir al llarg del període de vacances escolars. S’està treballant la coordinació amb els Serveis Socials de la comarca per tal de donar una millor atenció a les necessitats d’aquestes famílies amb un professional de suport.

[/show_hide]

[show_hide title=» Març 2015: Suport a les necessitats d’alimentació infantil de la Garrotxa»]

Promotor: CASG i Creu Roja La Garrotxa

Patrocinador: Zoetis – Import: 1.100 euros

L’objectiu del projecte és cobrir les necessitats d’alimentació dels infants i adolescents de la comarca de la Garrotxa. El suport a les famílies amb aquestes necessitats serà econòmic a través del programa de Creu Roja esmentat anteriorment i amb l’acompanyament d’un professional que la institució incorporarà per a treballar, alhora, hàbits d’alimentació i poder oferir una atenció més integral. El projecte es pretén desenvolupar durant les vacances d’estiu que és quan les famílies, que durant el període escolar disposen de beques de menjador, no disposen d’alimentació fresca i productes que no poden adquirir al Centre de Distribució d’Aliments com carn i peix fresc ja que són productes molt cars i que sovint, si no acudeixen al menjador escolar, corren el risc de no menjar-ne amb la regularitat que els pertoca.

[/show_hide]

[show_hide title=» Novembre 2014: Programa Pont. Jo també puc créixer.»]

Promotor: Zoetis

Patrocinador: Integra – Import: 1.400 euros

És un programa educatiu per joves de 16 a 21 anys, amb discapacitat intel·lectual, trastorn mental o risc de patir-ne.

El seu objectiu és desenvolupar les habilitats necessàries per assolir una integració activa a la vida adulta.

El programa consta de dues parts. Una part teòrica on es treballen algunes àrees instrumentals del currículum i les habilitats socials i laborals. I una part pràctica que consisteix en realitzar pràctiques laborals a diferents empreses de la comarca de la garrotxa.

Aquest programa es va posar en funcionament l’any 2005 i des de llavors s’han atès 32 joves, dels quals 15 han aconseguit un contracte de treballa a l’empresa ordinària i 5 han continuat la seva formació professional.

Perquè es important donar a conèixer el projecte?

Per tres raons:

 • Perquè dóna l’opció de formar-se i desenvolupar habilitats, a un col·lectiu de persones que un cop finalitzada l’escolarització obligatòria no té cap altre recurs per preparar-se per la seva incorporació a la vida adulta.
 • Perquè fa competents a aquestes persones.
 • Perquè facilita l’accés al món laboral, ja que sense aquest programa, adaptat a les seves necessitats, molt difícilment hi accedirien.

Si es recaptessin fons, per a què servirien?

Per adquirir un vehicle de 7 places que ens permeti portar i recollir els joves dels centres de pràctiques.

La part del programa amb la que tenim més dificultat és amb la de facilitar l’accés d’aquests joves a les empreses on ha de fer pràctiques, ja que no disposem d’un vehicle per fer-ho i aquesta situació condiciona el nombre de joves que fan pràctiques i la durada d’aquestes.

[/show_hide]

[show_hide title=» Juliol 2014: Gaudeix sense risc»]

Promotor: AANEE

Patrocinador: Zoetis – Import: 1.300 euros

El projecte va dirigit a nois i noies d’entre 16 i 25 anys, amb discapacitat intel·lectual i/o trastorns mentals greus, que s’estan conformant com a «colla» per a organitzar-se i realitzar activitats de lleure. Hem detectat des de l’associació que aquest fet és molt bo per promoure la inclusió social, però per altra banda, és un col·lectiu en aquestes edats molt fràgil, ja que una banda volen sentir-se «normals», però per una altre tenen pocs recursos per gestionar-se els conflictes que surten. Hem detectat conflictes de caire d’aparellament i sexual, risc de consum donada la seva innocència, conflictes personals…

La intenció és crear un grup terapèutics d’ajuda als conflictes que sorgeixen, a gestionar els sentiments, conscienciar els riscos que ofereix la societat i a portar pautes i seguiment de les persones que conformes el grup. En són beneficiaris els adolescents amb discapacitat intel·lectual i/o problemes de salut mental que tinguin el grau d’autonomia suficient per a sentir-se inclosos i partíceps de la societat.

Es presentarà projecte, i memòria al cap de l’any d’haver-se iniciat, amb els resultats de la intervenció terapèutica i econòmica.

[/show_hide]

[show_hide title=» Juny 2014: Projectes de Fatiga crònica i Fibromiàlgia de la Garrotxa»]

Promotor: ASFCFMG

Patrocinador: Gospel Cor Garrotxa – Import: 1.000 euros

És una entitat de suport a les persones afectades per les malalties de fatiga crònica i fibromiàlgia de la Garrotxa. Actualment porten a terme els següents projectes:

 • Taller de memòria
 • Taller de lectura i comprensió
 • Taller de gimnàstica
 • Celebració del dia mundial de la fibromiàlgia a través d’una jornada formativa i informativa
 • Activitats puntals que es puguin anar organitzant durant l’any (teràpia del riure, excursions…)
 • Suport psicològic

[/show_hide]

[show_hide title=» Maig 2014: Esplai diari Garbuix»]

Promotor: Esplais la Garrotxa

Patrocinador: Zoetis  – Import: 1.200 euros

Esplais de la Garrotxa és una entitat que treballa en l’educació en i per al temps lliure dels infants, adolescents i joves. Vol, a través de les seves activitats, oferir una possibilitat de formació i relació que sovint no es dóna a la família, escola o al carrer, i que és important per a l’educació integral de la persona.

Esplais de la Garrotxa vol donar continuïtat al projecte de l’estiu passat oferint reforç escolar i treball amb les famílies que es fa al llarg del curs escolar durant l’època de vacances a infants en risc d’exclusió social.

Darrerament les diferències d’oportunitats entre els usuaris de l’Esplai Diari Garbuix i els altres infants de la seva edat s’han vist incrementades degut al baixíssim nivell econòmic de les famílies usuàries. Aquestes diferències s’incrementen durant els mesos d’estiu, ja que molts dels participants de Garbuix no tenen recursos suficients per participar d’alternatives educatives i de lleure, i es passen el dia al carrer, sens cap tipus de control ni hàbits.

La proposició d’aquest projecte d’estiu es basa en els objectius del projecte educatiu de Garbuix i es complementa amb els següents eixos que exposem a continuació.

EIX Complementarietat escolar durant l’estiu:

 • Enfortir el reforç escolar durant l’època de vacances ja que és el moment no lectiu més llarg.
 • Donar la possibilitat de millorar o ampliar els coneixements apresos durant el curs.
 • Potenciar les inquietuds educatives del’infant.
 • Motivar en el procés educatiu.

EIX Treball amb població de risc

 • Continuar el treball amb les famílies que es realitza durant el curs
 • Fomentar els lligams entre l’Esplai i la família
 • Aportar facilitats perquè els participants puguin assistir una activitat del lleure durant l’estiu

[/show_hide]

[show_hide title=» Març 2014: Projectes de MIFAS a la Garrotxa»]

Promotor: MIFAS

Patrocinador: ACO – Import: 1.500 euros

L’Associació MIFAS va néixer l’any 1979 motivada per la necessitat d’ajuntar esforços per poder atendre les demandes i les necessitats de les persones que tenen algun tipus de discapacitat física a les comarques de Girona. Els seus membres són, en la seva totalitat, persones afectades per alguna discapacitat, condició indispensable per formar-ne part. Finalitat principal: Millorar la qualitat de vida de les persones amb dificultats per a la mobilitat, i amb discapacitat i disminució tant física com psíquica. Activitats i serveis a la Garrotxa:

 • Servei tècnics (treballadora social i psicòloga).
 • Dinamitzadora.
 • Atenció al soci.
 • Arquitecte (temes barreres arquitectòniques).
 • Programa treball: Servei d’inserció laboral.

[/show_hide]

Publicada el

Dejar un comentario