La Grossa de Cap d’Any destinarà 6 milions d’euros a projectes socials

El passat 3 d’octubre es va presentar la Grossa de Cap d’Any, el nou sorteig promogut per la Generalitat de Catalunya  que destinarà fins a 6 milions d’euros a programes socials.

Amb la presentació el passat 3 d’octubre de la Grossa de Cap d’Any, Catalunya es converteix en la primera comunitat de l’Estat amb una rifa nadalenca pròpia.

El nou sorteig competirà amb els altres sortejos de la loteria espanyola, encara que d’una manera més modesta: mentre que per als sortejos de la Grossa de Nadal i el sorteig de Reis a Catalunya es van vendre l’any passat vora 500 milions d’euros, la Generalitat pretén arribar a un màxim de 30 milions d’euros.

Segons Elsa Artadi, directora general de Tributs i Joc, es destinarà entre un 16% i un 20% de la recaptació (fins a 6 milions d’euros) a programes socials relacionats amb els infants i adolescents en situació de risc. El 70% del ingressos serà per a premis i la resta servirà per cobrir les despeses de fabricació i distribució de les butlletes.

Durant els seus 21 anys de vida, Loteria de Catalunya ha destintat a projectes socials 220 milions d’euros, que s’han invertit en centres de gent gran, discapacitats i infància.

Els bitllets del nou sorteig, que es van començar a comercialitzar el passat 27 de setembre, es poden adquirir a qualsevol dels 2.200 punts de venda de Loteria de Catalunya i a uns 25.000 establiments de la xarxa de distribució, que cobraran el 6% de comissió.

La Generalitat ha posat a la venda els 100.000 primers números, integrats per sèries de 30 butlletes de 5 euros cadascun. De la recaptació prevista de 15 milions d’euros, es destinaran 10,4 milions a premis i fins a 3 milions a projectes socials. Quan s’esgoti la primera sèrie, es comercialitzaran 15 milions d’euros més.

Només en els deu primers dies de comercialització ja s’han venut 6,2 milions d’euros.

Els números més reclamats són el 1714 i el 2014 fent referència a les dates vinculades amb el procés sobiranista

El primer premi de la Grossa de Cap d’Any serà de 100.000 euros al dècim de 5 euros, el segon premi atorgarà 6.500 euros i el tercer, 3.000 euros. Televisió de Catalunya emetrà el sorteig, que se celebrarà el dia 31 de desembre al matí

Publicada el

Dejar un comentario